Gardering af odds

Når du laver en gardering af dine odds, forøger du i bund og grund dine gevinstchancer.

Vi giver dig her en god introduktion samt illustrative eksempler til hvordan gardering anvendes i praksis som en betting strategi. Afslutningsvis vurderer vi også dine gevinstchancer med gardering-strategien.

Hvad er en halvgardering?

Når du spiller med denne odds-strategi spiller du på to udfald af den samme kamp.

Du kan kun lave en halvgardering på sportsgrene der har mindst tre muligt udfald, som også kaldes for et 3-vejs væddemål. I et 3-vejs væddemål kunne udfaldene eksempelvis være, vinder, uafgjort eller nederlag.

Normalt spiller man på ét muligt udfald af et 3-vejs væddemål, men med en halvgardering kan du som sagt spille på to mulige udfald af en kamp.

En halvgardering øger dermed også dine gevinstchancer, men du vil også opleve et mindre odds med denne strategi end med et lige-på-bet.

Et eksempel på halvgardering

I ovenstående eksempel har vi taget udgangspunkt i en fodboldkamp. En fodboldkamp kan spilles som et såkaldt 3-vejs-væddemål, da der er tre mulige udfald af kampen; Hold A kan vinde (1) eller tabe til Hold B (2) , eller der kan blive spillet uafgjort (X).

Har du god tiltro til at det undertippede hold (i vores eksempel udeholdet) alligevel kan hive en sejr hjem eller spille uafgjort, kan du placere dit væddemål på 2 og X. Du har dermed garderet dine odds.

Vi forestiller os nu at Liverpool FC spiller på hjemmebane mod Aston Villa i Premier League. Liverpool er klart de fleste bookmakeres favorit, men du har alligevel god tiltro til at Aston Villa kan spille uafgjort eller vinde over Liverpool på hjemmebanen Anfield Road.

Her kan du nu placere dit X2-væddemål, og dermed forøge dine gevinstchancer. Du kan se endnu et eksempel på halvgardering af kampe til højre.

Halvgardering og dets spilmuligheder

Overordnet set har du tre muligheder når du spiller med halvgardering. I dette eksempel forestiller vi os en kamp mellem Hold A og Hold B.

  • Case 1: 1X (Hold A sejrer eller spiller uafgjort)
  • Case 2: X2 (Hold B sejrer eller spiller uafgjort)
  • Case 3: 12 (Hold A sejrer eller Hold B sejrer)

Kan jeg tjene penge med halvgarderinger?

I det store billede kan du sagtens tjene penge med odds ved brug af halvgarderinger, dog skal du altid huske på at odds på halvgarderinge typisk ligger lavere, da du spiller på to ud af tre mulige udfald.

Halvgarderinger egner sig derfor bedst til kampe som er lidt mere risikobetonede, da oddsene her typisk også er en del højere.

Hvis du gerne vil spille sikkert kan du også anvende halvgardering i forbindelse med multibets, da disse kan være med til at give dig gode odds på en kupon med flere kampe. Generelt set spreder du dine muligheder ud med en halvgardering, hvilket tit godt kan betale sig.

Hvilke sportsgrene egner halvgarderinger sig bedst til?

Som vi også har nævnt tidligere egner denne betting-strategi sig bedst til spil hvor der mindst er 3 mulige udfald/3-vejs-væddemål. Dette udelukker sportsgrene som volleyball og tennis, da det ikke er muligt at spille uafgjort indenfor disse sportsgrene.

Det er heller ikke alle betting sider der er lige gode at bruge denne betting strategi på. Vi anbefaler at benytte henholdsvis Bet365, Unibet eller Nordicbet, hvis du ønsker at bruge dette odds system. Alle 3 af disse betting sites tilbyder desuden også en formidabbel odds velkomstbonus, som du bør benytte dig af.

Dog kan er der alligevel rigtig mange andre sportsgrene som halvgarderinger kan bruges på, hvor specielt fodbold er populær, da der tit opstår overraskelser i løbet af fodboldkampe.

Hvorfor kaldes strategien for ’halvgardering’?

Denne betting-strategi kaldes for double chance på engelsk, og indikerer dermed at man spiller på to mulige udfald af en kamp.

Det danske navn ’halvgardering’ stammer herhjemme fra de klassiske system på Tips 12 og Tips 13 kuponerne. På disse kuponer kan du nemlig både placere halv-og helgarderinger, for at øge chancerne for at ramme 12 eller 13 rigtige. Med en helgardering spiller du på tre udfald, 1X2, og denne strategi anvendes ofte på usikre kampe.

Klik her for flere strategier til oddset.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *